maandag 7 juli 2014

Australië #1

Zoals sommigen van jullie weten, zit ik op dit moment twee maanden in Australië. Dit vanwege mijn lief die hier woont.
We hebben elkaar ontmoet in Nederland via gezamenlijke vrienden en nu ben ik alweer voor de tweede keer in Perth, aan de westkust van Australië.

Ik heb weleens gehoord dat Perth een van de meest geisoleerde steden ter wereld is, maar het is hier zeker niet saai! In februari noemde de New york times Perth nog 'hipster heaven' en hoewel de meeste mensen hier het woord hipster niet echt leuk vinden. Het is wel zo.

Overal waar je komt ploppen nieuwe hippe koffiebars uit de grond als paddestoelen. Waar vorige keer nog niks te doen was, zitten nu hippe kledingzaken en kunstenaars.

Dus voor mij inderdaad een hele fijne omgeving, hoewel ik vind dat je vaak echt moet weten waar iets zit want uit toevalligheid kom je bijna nooit ergens. Je fietst niet even om om te kijken wat in dat deel van de stad gebeurd is. Je doet hier bijna alles met de auto vanwege de grote afstanden. En met de auto neem je toch meestal dezelfde route..

Doordat ik veel zoek op websites die evenementen in de stad 'verzamelen' kwam ik erachter dat afgelopen weekend 'Perth upmarket' werd gehouden. Een markt met kunstenaars, mensen die handgemaakt producten verkopen en eten.. veel lekker eten! Er waren zelf poffertjes! Ze noemden ze ook zo maar waren duidelijk zelf niet Nederlands. Wel even vriendlief en huisgenoot laten proeven natuurlijk.

En dat ook nog eens op een hele mooie locatie: UWA de universiteit van west Australië. Een van de weinige "oude" gebouwen die ook echt heel erg mooi is. (Ik zet oud tussen aanhalingsteken omdat oud hier niet hetzelfde is als oud in Europa, de oudste gebouwen hier zijn 100 jaar oud ongeveer.)

Op de markt won ik ook nog wat, nou ja later via Instagram. Je moest een foto maken en commenten en dan kon je een plant met potje winnen van Little grey thumb.
Huisgenoot blij, want die weet donders goed dat ik het toch niet mee naar huis kan nemen haha!

Hier zijn nog wat foto's om je een idee te geven:


Hier kreeg mijn lief zijn diploma uitgereikt, echt heel mooi maar komt niet helemaal over op de foto.


Gehaakte cactussen! Love!


Macarons mmmmm!


Met deze foto won ik zo'n leuk potje!
Hopelijk vonden jullie het leuk om iets te lezen over hoe het hier is.
Tot gauw! 

xx

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blog!
  Zo te horen vermaak je je prima in Perth!
  ThanX for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Mariandel! Fijn dat je ook daar zoveel creativiteit gevonden hebt, echt leuk om te lezen! Succes daar! (Ik wacht natuurlijk nog wel op jouw eerste Perth creatie ;-)
  Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen