vrijdag 8 augustus 2014

Vegan curry

Op dit moment zit ik nog steeds in Australië en omdat mr. googel een echte vleeseter is en denkt dat alles wat gezond is vies smaakt maakte ik een vegetarische curry voor hem. Hij is dol op curry en ik wilde hem graag laten proeven dat niet alles wat gezond voor je is ook slecht smaakt. Nadat ik een foto postte op Instagram kreeg ik zoveel leuke reacties op dit recept dat ik het wel uit moest schrijven.

At the moment i'm in Australia with mr. googel, a real meatlover. And because he thinks that everything veg and healthy equals disgusting, I made him this veg curry. Because I know he loves curries and wanted to show him that healthy does not automatically mean it's gross. 
I posted a photo of the result on Instagram and got so many nice comments that I thought I should post the recipe here.



Ingrediënten/Ingredients:

3-4 personen/persons

1/2 flespompoen/butternut squash
1 blik kikkererwten/ 1 can chickpeas
1 bosje koriander, stelen en groen gescheiden van elkaar snijden/ koriander, chopped. Leaves and stalks separately.
1 teen knoflook fijn gesneden/ 1 glove garlic chopped
1 ui gesneden/ 1 onion chopped
1/2 cup diepvrieserwten/ 1/2 cup frozen peas
100 gr spinazie/ 100 gr spinach
1 blik kokosmelk/ 1 can coconut milk
1 eetlepel korma curry pasta/ 1 tbsp korma curry paste
1 eetlepel geraspte kokos/ 1 tbsp desiccated coconut
2 cups basmati rijst/ 2 cups basmati rice (Ik gebruikte zilvervliesrijst voor een gezonder resultaat / I used brown rice to make it more healthy)
1 cup water
olie/ oil

1. Verwarm een eetlepel olie in een grote en diepe pan en bak de uien, knoflook en koriander voor ongeveer 10 minuten tot alles zacht is en lichtbruin/ heat a tablespoon of oil in a large and deep pan and cook the onion, garlic and koriander for 10 minutes until soft and slightly coloured.

2. Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukjes, ongeveer even groot als een kikkererwt. Gewoon met huid en al/ chop up the pumpkin about the size of a chickpea, leave the skin on.

3. Als de ui zacht is, voeg dan de curry pasta toe en bak voor 1 minuut terwijl je blijft roeren/ when the onion is ready, add the curry paste and fry this for about a minute while stirring.

4. Voeg nu de pompoen, kikkererwten, kokosmelk, geraspte kokos, water en een beetje zout toe. Breng aan de kook. Zet zodra het kookt het gas laag en laat dit 35/40 minuten pruttelen met een deksel onder af en toe roeren./ Now add the squash, chickpeas, coconut milk, desiccated coconut, water and a bit of salt. Bring to a boil. When it boils, turn the gas down and let simmer with the lid on for 35/40 minutes while stirring occasionally. 

5. Begin nu met de rijst. kook in de rijstkoker of in een pan. Ik gebruik altijd 1 cup rijst op 1 1/2 cup water. / Start cooking the rice in your rice cooker or pan. I always use 1 cup of rice on 1 1/2 cup of water.

6. Test de pompoen, hij moet gaar zijn maar niet zo dat hij uit elkaar valt. En de curry moet nu ook ingekookt zijn. Als hij nog te dik is, laat de pan even afstomen zonder deksel. Als je tevreden bent, voeg dan de spinazie, erwten en koriander bladeren erbij. Doe het deksel erop en haal van het vuur. / Test the squash, it should be fork tender but not falling apart. Your curry should be thick so if it's too runny, uncover and let the liquid cook down for a few more minutes. When you are satisfied with the consistency, stir in the spinach, peas and cilantro leaves. Cover with the lid and take of the heat.

7. Serveer met de stomende rijst. Wij eten er graag naanbrood of pappadums bij. / Serve with steaming hot rice. We love to have something with it like naan bread or poppadums.

Geniet/ Enjoy!

xx


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen