En dan kan zeker want het taartje dat ik pas heb gemaakt was verrukkuluk!
Heel simpel receptje en je hoeft er geen rare dingen voor in huis te halen. Als het goed is staat het meeste al in je keukenkastje.
Ik gebruik wel de maat 'cups' ik heb namelijk zelf van die superhandige afmeet cups, geen gehannis met wegen gewoon een cupje erbij en hoppa klaar!
Wat heb je nodig?
Voor de aardbeien 'siroop':
- Doosje aardbeien in stukjes gesneden
- 2 eetlepels suiker
Voor de cake:
- 1 3/4 cup bloem (ik gebruikte speltbloem en daardoor moest de cake 15 min langer in de oven)
- 1 cup suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 cup warm water
- 1 eetlepel vanille extract
- 1/3 cup plantaardige olie
- 1 theelepel witte wijn of appel cider azijn
(poedersuiker als topping)
1. Verhit de oven voor op 180 graden.
2. Mix in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
3. Roer het water, vanille extract, plantaardige olie en azijn erdoorheen.
4. Doe de mix in een bakvorm van 23 cm.
5. Bak de cake ongeveer 45-50 minuten. Of check met een sateprikker of de cake gaar is door erin te prikken en als de sateprikker er schoon uitkomt, dan is de cake gaar. Laat na het bakken de cake even 15 min staan voordat je hem uit de vorm haalt.
6. Tijdens het bakken van de cake kun je alvast beginnen met de aardbeien. Doe de gesneden aardbeien in een pannetje met de suiker en laat dit 20 minuten koken of totdat de aardbeien een beetje zacht zijn.
Die de cake op met de aardbeien(jam) erop en heel veel poedersuiker.
Eet smakelijk!
(stiekem gesnoept van een paar aardbeien)
Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten(dot)nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
BeantwoordenVerwijderenIf you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
I hope to see you there soon!